Geen verzendkosten bij bestellingen boven de € 50,- voor klanten in NL. Speciale aanbiedingen/clubs uitgezonderd
Kleur en Draad op instagram, facebook en youtube.

Het verhaal achter

Kleur en Draad

Astrid Memelink

Less is More

De jaren voor de klas telde door, we verhuisden naar Oman en ook daar ging ik door met het verwerken en doorgeven van mijn passie. Ik gaf naailes aan expat vrouwen.

ik had indertijd een slogan; less is more. Hoe ik dat vertaalde naar de naailessen toe was als volgt: ik leerde de dames dat je met hele simpele patronen een heel apart kledingstuk kunt maken, nl met toevoegingen van schouderstukjes, kniebescherming, bloemetjes die middels elastiek uit zakjes kropen etc. Het werd een groot succes. Men werd geinspireerd en dat was precies mijn bedoeling.

Ook op school hoef ik er niet veel aan te doen mijn passie over te brengen. De kinderen in mijn groep 8 zien mij haast iedere week met een nieuwe, opvallende trui of een of andere prachtige sjaal. Afgelopen jaar hebben we met de hele klas een keine Smart auto ingepakt in lapjes gebreide wol, zelfs de boys werden enthousiast. Ook hier gold weer, less is more; met kleine lapjes iets moois maken, dit keer was het een auto. Het werd een groot succes, onze yarn -bombing -auto op het leerplein!
Fading cushion and shawl
Blanket in fair isle
Schapensjaal

Mijn naam is Astrid Memelink en dit is Kleur en Draad, een kleine onafhankelijke handgeverfde wol business met exclusieve wol vanuit mijn verfstudio en onze boerderij in Wiuwert

Laat mij jullie vertellen hoe dit allemaal is begonnen.

Ik ben eigenlijk al mijn hele leven bezig met wol. Alles wat ik zelf kon maken deed ik zelf.Ik speurde wol winkels op, zocht patronen en maakte creaties waar ik exclusief mee was. Toen mijn neefjes en nichtjes geboren werden ging ik pas goed los. Prachtige truitjes,beestjes, noem het maar op.

Ook met mijn eigen kinderen ging het lekker. Gebreide patronen, gecombineerd met textiel. Ik had succes!

Ondertussen stond ik al weer wat jaartjes voor de klas. Dat was in de jaren negentig. Ik weet nog dat ik mijn collega’s op de vrijdag middag speelmiddag breien leerde via de tussendeur! Dat kon toen nog....

Clothing Santa
Embrodery chair

Simpel, krachtig, herkenbaar

Nu, na 36 jaar voor de klas heb ik besloten van mijn passie en hobbie een business op te bouwen.

Ik ben al 2 jaar hobbymatig bezig met het verven en verwerken van mijn eigen wol, maak er truien en sjaals mee en de belangstelling van mensen om mij heen groeit.

Ik denk dat ik er nu klaar voor ben. Ik verf, bedenk kleurencombinaties, volg cursussen, lees boeken en heb mijn ondernemende man naast mij die meedenkt.

Het motto van kleur en draad; Less is More. Met een prachtige, bijzondere wol maak je de meest simpele truien, sjaals tot een waar spektakel.

Kleur en Draad? Hoe dan??

Simpel, krachtig, herkenbaar. De wol gaat het doen.

De kleuren kunnen gecombineerd worden, in elkaar overlopen, gecombineerd worden met effen kleuren, mohair wol om een boterzacht resultaat te krijgen, kortom, alles is mogelijk.

Op deze website plaats ik voorbeelden met kant en klare brei kits, om jullie zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. Tevens vind je er kleuren wol, zodat je je eigen kit kunt samenstellen.

Ik ben erg dankbaar mijn creativiteit met jullie te delen, dank voor jullie support in dit nieuwe avontuur.

Hier gaan we voor met kleurrijke, zachte, heerlijk dragende bijzondere wol bij Kleur en Draad.

Astrid.

Ons motto

Less is More. Met een prachtige, bijzondere wol maak je de meest simpele truien, sjaals tot een waar spektakel.
Astrid Memelink

Contact

Wil je door mij worden teruggebeld?
Klik hier en laat dan je telefoonnummer achter en ik bel je terug.

Adres

Kleur en Draad
Bessens 16, 8637 VG Wiuwert

Volg mij

Copyright © - Kleur en Draad - Alle rechten voorbehouden