Geen verzendkosten bij bestellingen boven de € 50,- voor klanten in NL. Speciale aanbiedingen/clubs uitgezonderd

Soorten wol

Baby Suri Alpaca cloud

74% Baby Alpaca/26% Mulberry silk.
300 m/50 gram


Uitstekend te gebruiken voor het samenbreien met merino 4 ply, voor een boterzacht eindresultaat. NB in Alpaca garen zit geen lanoline olie, daar waar mensen wel eens allergisch voor kunnen zijn! Kriebelt absoluut niet!

Kidsilk mohair

72 % mohair. 28 % zijde.
50 gram/420 meter

Dit ultrasofte garensoort heeft tweemaal de thermische waarden dan normale wol, en zorgt daardoor voor echte warmte en comfort voor de drager. Kriebelt niet! Heel goed op zichzef te gebruiken of samen met bv Merino 4 ply.

Merino 4 ply

4 ply wol,100 % Merino.
100 gram/400 meter

100 % Merino. Uitermate geschikt voor het breien van shawls, mutsen, truien. Handgeverfd garen kan verschillend van kleur zijn, zelfs garen geverfd in eenzelfde verfbad. Zorg er dus voor dat je genoeg garen bestelt om jouw project to een succes te maken. Op grote vlakken raad ik altijd om en om breien aan. Op you tube staan hier veel filmpjes onder Alternate skeins. Dit garen bestaat uit 100 % Super Wash merino,toch raad ik aan het garen met de hand te wassen. Ik spoel het garen uit to het water weer helder is, maar diepe kleuren en gespikkeld garen kan toch altijd nog wat afgeven. Houd hier rekening mee en was je projectje apart.

Merino DK

100% Superwash Merino wol.
115 gram/225 meter.

Extra fijn merino wol is gebruikt voor dit garen. Het voelt zacht en fijn tegen de huid. Geschikt voor naald 3,5-4,5

Deze ultrazachte streng met een spring twist is uitermate geschikt voor het breien van truien,mutsen, handschoenen en shawls.
De wol  kan gebreid worden met naalden 3,5 tot 5. Het is een dikkere soort, eventueel samen te breien met de dubbele draad fingering.
Breit erg fijn op!

Sokken garen

75 % merinowol, 25 % nylon.
100 gram/420 meter

Sterk garen uitstekend geschikt om sokken mee te breien. Een streng heeft 420 meter (genoeg voor een paar sokken met enige lengte) en is 100 gram. Geschikt voor naald 2-3

Suri Sport

100 gram/300 meter

Deze base is een combinatie van Merino en Suri Alpaca garen. Een sport base, houdt het midden tussen fingering en DK. Uitermate geschikt voor mutsen, handschoenen, shawls. Een streng heeft 300 meter, weegt 100 gram Geschikt voor naald 3-4,5

Slub yarn

Slub Superwash
90% Merino/10% Nylon

Deze geweldige strengen komen met een onregelmatig gesponnen draad, waardoor er een zg bubble effect ontstaat. De strengen bestaan uit 90 % merino wol en 10% nylon.

Je kunt deze strengen op zichzelf gebruiken, het is een zg, fingering weight, maar ook samen breien met bv Kidsilk mohair!

Kid Fluff DK

78% Kid Mohair, 13% Merino , 9% Nylon
100g Hanks/200m per 100

Deze fantastische streng is er een van 100 gram. Er zit 200 meter op een streng. Dit is de grote broer van onze KIdsilk strengen. Te gebruiken vanaf naald 4.

Tweed effect DK

100 gram/225 meter.

Deze schitterende base geeft een heel speciaal effect tijdens het breien. Doordat er twee draden merino non superwash en 1 draad superwash merino zin samengevoegd, pakt het verven van deze wol heel speciaal uit. Je krijgt hierdoor het zg tweed effect. Heel leuk om te combineren met geen effen gewone DK, om een zg prachtig schaduw effect te krijgen. Heel mooi komt dit uit bij bv de Bouquet sweater van Junko Okamoto.

Highland DK

225 meter/112 meter

Deze oersterke, zeer soepele veerkrachtige NON superwash base komt uit Peru. Hij breit geweldig op, met, afhankelijk van jouw eigen draadspannong, naald 4,5/5. Doordat dit een non superwash, onbehandeld soort garen is is het resultaat van een verfbad levendig te noemen. Vernoemd hier bij kleur en Draad naar de bestseller serie Outlander. deze base heeft de keuze tot  een 100 gram streng en een 50 gram streng. Ideaal voor kleur breien, waar je soms van de bij-kleuren te veel hebt aan een volle streng.

Adres

Kleur en Draad
Bessens 16, 8637 VG Wiuwert

Volg mij

Copyright © - Kleur en Draad - Alle rechten voorbehouden